أطباق اللحموجبة العشاء
من مطبخ رشا طريقة تحضير كبدة ضانى محمرة بالخضراوات

المكونات
- 3 حبة طماطم شرائح
- 2 حبة بصلة شرائح
- 2 معلقة صغيرة صلصة طماطم
- 2 حبة جزر مقطع شرائح رفيعة
- 2 حبة فلفل أخضر حلو مقطع
- 1 معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون أو حسب الرغبة
- 1 علبة مشروم شرائح
- 1 كيلو كبدة ضانى مقطعة شرائح
- 1 رشة جوزة الطيب
- 1 معلقة صغيرة ملح أو حسب الرغبة
- 1/2 معلقة صغيرة بهارات لحمة
- 1/2 معلقة صغيرة قرفة
- 1/2 كوب زيت عباد شمس
مراحل التحضير
1 نضع طاسة على النار ونضيف الزيت والبصل ونقلبه جيدا حتى يذبل.
2 نضيف شرائح الكبد وتقلب حتى يتغير لونها.
3 نضيف المشروم والجزر والفلفل الاخضر ونقلب جيدا.
4 يتبل الخليط بالفلفل الأسود والبهارات وجوز الطيب والقرفة و يترك على النار مدة خمس دقائق.
5 ثم نضيف الطماطم ونقلب ثم نذوب صلصة الطماطم فى كوب ماء ويضاف للكبدة.
6 يترك الخليط على نار هادئة لحين النضج.ثم يتبل بالملح..يقدم مع أرز أبيض وسلطة..بالهنا والشفا