آخر الوصفاتحلويات و طورطاتشهيوات سريعة التحضيروصفات متميزة

بانا كوتا بالزبادي وصفة ايطالية مقدمة من مطبخ سوكة

من شهيوات ايطالية نقدم لكم طريقة تحضير بانا كوتا بالتفصيل من مطبخ سوكة تابعوها معنا ضمن وصفات حلويات و لا تنسوا ترك تعليقكم في الأخير.

المكونات

مقادير بانا كوتا بالزبادي :

  • 2 ورقتين جيلاتين
  • 0.25 كأس حليب
  • 2 ملعقتين سكر
  • 1 كأس ماء بارد
  • 1 كأس زبادي

للتزيين :

  • تين
  • مكسرات
  • عسل

مراحل التحضير

1 نقوم بوضع ورقتين جيلاتين في ماء بارد و نتركها فيه قليلا


2 نقوم بتسخين كأس و ربع حليب


3 هاننقع ورقتين جيلاتين في ميّه باردة ونسيبها شوية.. نسخن كباية وربع لبن حليب على نار هادية ومعاه معلقتين سكر لمدة دقيقتين لحد مالسكر يدوب واللبن الحليب يبقى دافي..
نعصر ورق الجيلاتين من الميّه وندوّبه في الحليب..


4 نقلب كباية زبادي مع الحليب بالتدريج بالمضرب جامد لحد مايتجانس.. نحط الخليط في قوالب او أطباق صغيرة وندخله التلاجة يجمد 4-5 ساعات. لو عايزين نقدم معاه التين..


5 نقطع التين ونحطه في صينية على ورق زبدة مع عين الجمل او اي مكسرات تحبوها ونرش عليها عسل وندخلها الفرن سخن لمدة نص ساعة.


6 ونقدم التين بعد مايبرد مع الpanna cotta . وممكن نقدم معاها فراولة او توت او اي فاكهة تحبوها. سهلة مش كده؟!.. تفتكرو الpanna cotta شبه حلويات إيه عندنا؟!


مقالات ذات صلة

إغلاق